İkinci el pazarında büyük merak konusu olan parça değişimi ya da onarım konusu ile ilgili olarak RS Servis CEO'su Ünal Ünaldı önemli açıklamalarda bulundu.
Geçtiğimiz yıl Türkiye'de tam 1,5 milyona yakın trafik kazasının gerçekleştiğini söyleyen RS Servis Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı, trafik kazaları sonrasında aslında birçok parçanın onarılabilir olduğuna dikkat çekiyor. Ünaldı, garanti kapsamında olduğu için birçok otomobil sahibinin yetkili servise gittiğini, fakat yetkili servislerde kasko poliçesi olan bu otomobillerin onarılabilir parçalarının hem daha yüksek kâr hem de daha düşük işçilik saati için uğraşılmadığına, ciro hedefini tutturmak için direkt olarak değiştirildiğini ileri sürmekte.
Tamir edilebilir hasarlar
Ünaldı " Ceviz büyüklüğünde bir göçüğe uğramış bagaj kapağı, üzerinde uğraşmamak için yetkili servislerde nasıl olsa kasko poliçesi var mantığıyla direkt olarak değiştiriliyor. Biz bu parçaları tamir yoluna gidiyoruz. Hasara uğramış alüminyum karoser parçaları, plastik parçalar ve mekanik parçalar için özel onarım teknikleri kullanıyoruz. Bu sayede araçlar, orijinal parçaların onarımı ile de değerini korumuş oluyor" diye konuştu.
100 milyon dolardan fazla ithalat
Yedek parça ithalatının ülke ekonomisine verdiği zarara da değinen Ünaldı, yaptıkları araştırmalar doğrultusunda Türkiye'de birçok yedek parça üreticisi bulunmasına rağmen, halen yedek parçaların yüzde 70'ten fazlasının ithal olduğunu belirtiyor. Yılda 100 milyon dolar bandında bir harcamayla milli servete ve cari açığa direkt etki eden bu durum karşısında RS Servis olarak parça onarımı sayesinde ülke ekonomisine de önemli katkı sağladıklarının altını çizen Ünaldı, kurucusu ve başkanı olduğu TOSEF Tüm Oto Servisleri Federasyonu ile de özel servislerin yerli yedek parçalara yönelmesi için konu üzerinde çalıştıklarını dile getiriyor.